sparvagenidrott@hotmail.com
Friidrott
2019-04-27 20:18

Adel och arbetare
Många engelsmän bor nu i Sverige, men så var det inte för 50 år sedan. 1967 stötte jag på en engelsman utanför Östermalms IP. Han var i Stockhlm för en tids arbete och sökte någon friidrottsklubb att ansluta till. Tidigare hade han tillhört den engelska eliten på 10.000 m. Jag rekommenderade Fredrikshof, som då var den dominerande långlöparklubben, men berättade också om vår lilla förening, Spårvägen. Det tyckte han lät som ett bättre alternativ och redan samma kväll lovade han komma till träningen på Krillan, där vi, Westermalm, Kronoberg och ytterligare några friidrottsklubbar tränade.
   Plötsligt upphörde all träning. In genom portalöppningen gled en stor, minst sagt "ärevördeig" Rolls Royce, som körde fram till staketet mot löparbanorna.. Ur kliver engelsmannen, David Brennan. Lågmäld, belevad, artig, född i en engelsk högreståndsfamilj. Häpnaden blev inte mindre, när han anslöt till oss, arbetarklubben Spårvägen. David kom bland annat att delta i vårt lag i Dagbladsstafetten, men så mycket träning blev det inte. Alla röck och slet i honom och hans förhoppning om att lära sig svenska gick om intet. Man ville träna sin engelska på honom. Spårvägsgänget blev nog en liten frizon för David under hans tid i Stockholm.


Fotboll
2019-04-27 16:18

Krukan sprack inte
Den höll, men det blev ett kryss i kanten. FC Krukan kom med ett rutinerat lag till Skarpnäck för seriematch mot Spåret i går, fredag. Efter 0-0 i första gjorde Sami med assistans från Gozzi 1-0 i början av andra. Krukan gjorde sedan två snabba på fast situationer. Krysset, 2.2, ordnade sedan Gozzi tio minter före slutsignalen.


Simning
2019-04-27 11:42

"Micha" en av sju
Michelle Coleman är en av sju simmare som redan nu är uttagna till VM i Sydkorea, som går den 21-28 juli. Tre av de sju är från Stockholmsområdet. Förutom Michelle då förstås Sarah Sjöström, Södertörn och därtill Simon Sjödin Neptun. I övrigt kan sägas att truppen är fördelad på två manliga och fem kvinnliga simmare. Spinnsidan är starkare internationellt sett, något som känns igen från flera andra idrotter som brottning, längdskidåkning, skidskytte med fler.