sparvagenidrott@hotmail.com
Handboll
2020-03-07 22:27

Kontrakt i kavaj
I och med att suveräna serieledarna AIK besegrade Silwing/Troja är Spårägens plats i div 1 Norra säkrad för även näst säsong. Söndagens match mot Tumba blir därmed inte av "måste-karaktär".


Alliansföreningen
2020-03-07 21:37

850 SM-guld för seniorer
Spårvägens antal erövrade SM-guld för seniorer har justerats upp till nu exakt 850 stycken.  Anders Johrén har i kontakt med Svenska Tyngdlyftningsförbundet kunnat konstatera att medaljer inte bara delats ut för det sammanlagda resultatet, utan också för delmomenten. Närmast i landet kommer Örgryte IS från Göteborg och Simklubben Neptun i Stockholm. Båda har litet drygt 650 guld vardera.
    På Alliansens hemsida, sparvagenidrott.nu, hittar man redovisning per förening under "SM-guldsida" och i tidsordning under "SM-guld i kronologisk ordning". Rubriken "SM-jakten" visar de guld Spårvägen erövrat sedan 100-årsfesten i februari 2019. De är kompletterade med text och foton. Det finns också litet annat smått och gott som föreningens världsmästare och europamästare och så bloggen förstås med nyheter och information om spårvägsföreningarna.


Orientering
2020-03-07 21:15

Orientering lägger ned
Vid Alliansföreningens årsmöte avslutade Spårvägens Orienteringsklubb sin verksamhet, lungt och stilla i samförstånd med Alliansstyrelsen. Tiden var efter 85 år helt enkelt förbi. Orienteringen har en gång tillhört Spårvägens allra främsta idrotter och tanken går osökt till alla ledare och aktiva som genom åren  burit fram sporten.


Alliansföreningen
2020-03-07 20:52

"Årets"
Vid årsmötet tilldelades Hannah Hildning f.2002 från friidrotten Dougals Kjellins stipendium för ungdom och juniorer. Hon är en av landets mest lovande kastare och aktiv i alla kastgrenar. Just kastgrenarna är "inne" och då inte minst i Spårvägen, som är för närvarande Sveriges mest framgångsrika kastklubb. Det faktum att världsmästaren i diskus, Daniel Ståhl, är spåris gör inte saken sämre. Så Hanna är inne på rätt spår både vad gäller val av klubb som val av grenar.
   Priset som Årets ledare tillerkändes Jan-Erik Nordström. Samma år som Spårvägen fyllde 100 år fyllde han 80 år och hade varit ledare i föreningen i 60 år. Från början inom friidrotten. Det låter som en lek med årtal och belöning för låmg och trogen tjänst, men juryn ansåg att det också fanns ett mått av gedigen  kunskap i botten.


Alliansföreningen
2020-03-07 20:40

Årsmötet - ny ordförande
Vid Alliansföreningens årsmöte i torsdags tog Claes Swedenstedt efter 28 år som ordförande ett steg åt sidan, men bara ett halvt steg. Claes blir kvar som ordinarie ledamot och kommer därvid fortsättningsvis att hålla i penningpungen. Ny ordförande blir Anders Johrén, en gång höjdhoppare i Spårvägen och nu aktiv i friidrottföreningens och Stockholm Marathons styrelser. Anders var navet i den 100-årsbok som framställdes om Spårvägen Friidrott. 640 sidor och över 1000 foton. De övriga i Alliansstyrelsen är Jan-Erik Nordström som sekrterare och ledamöterna Sen-Gunnar Hegg och Ensio Andersson. Från början sprungna ur brottningen respektive simningen.