sparvagenidrott@hotmail.com
Spårvägens Veteran BTK
2020-05-12 14:31

Som vanligt - nästan
Bordtennisveteranerna berörs träningsmässigt egentligen inte alls av pandemin. Det är lätt att hålla avstånd i bordtennishallen och medlemmarnas ålder borgar förhoppningsvis för förstånd och försiktighet. Verksamheten avbröts i två veckor när SL-hallen stängdes efter direktiv från Svenska Bordtennisförbundet. Under den tiden sanerades hallen grundligt. Ett 40-tal medlemmar har annars stort deltagande i tävlingar med bland annat SM och DM och man har sju lag i pensionärsserier. Det får man nu vara utan ett tag.


Badminton
2020-05-12 13:32

Jodå, det blir sommarläger även i år
Badmintonföreningen har lämnat besked om att badminton & idrottsläger kommer att genomföras även i sommar. Det blir det 16:e i raden. Folkhälsomyndighetens riktlinjer angående Covid -19 kommer att beaktas. Lägren (fyra till antalet) riktas till ungdomar 7-15 år och är Sveriges största till antal deltagare räknat. Tyngdpunkten ligger vid badminton, men varje dag får ungdomarna prova på en mängd andra idrotter/lekar som rugby, fotboll, innebandy, squash, bordtennis, basket och mycket annat. Och förstås - det blir en baddag också. Veckorna 25, 26 och 27 är fullbokade. Plats finns kvar vecka 32.


Simning
2020-05-12 09:17

Simma lugnt
Under coronauppehållet på tävlingsfronten, där tävlingar och mästarskap blir inställda eller flyttade in i en oviss framtid, provar världsettan Sarah Sjöström på en ny träningsmetod, att försöka simma långsamt. Det är väl litet så det är i Spårvägen. Till skillnad från de flesta länder är simhallarna öppna. Föreningens omfattande ungdomsverksamhet pågår, men men litet färre deltagare i grupperna och med ett vikande medlemsintag. Med 2.500 medlemmar är det ändå inte så mycket att gnälla om. Ett tiotal anställda och 60-talet ideellt verkande tränare fortsätter som vanligt. Inga permitteringar är för närvarande aktuella. Ekonomiskt tappar föreningen 300-400 tusen kronor på inställda arrangemang, men det jämnar någorlunda ut sig mot inställt långbane-SM. Vällingby är hjärtpunkten med simhallen och kansliet. Därtill har man verksamhet i ett flertal hallar i Västerort. Nu öppnas en ny hall i Järva, något som Spårvägen ser på med lystnda blickar och där man har ansökt om bantider.