sparvagenidrott@hotmail.com
Bordtennis
2020-05-23 18:55

Vad händer i bordtennishallen?
På text-TV under rubriken "Spårvägen" får man läsa om den tyska världsstjärnan Dimitrij Ovfjarov som tränar med svenska bordtennisspelare. Han ser det som en kreativ lösning, när stora delar av världen är nedstängd på grund av coronan. "I Tyskland är allt nedstängt, jag får inte ens träffa mina föräldrar. Livet är enklare i Sverige". I textmeddelandet står inget specifikt om vår klubb, men man måste anta att vi har ett finger och en lokal med i spelet.
   På den tiden Spårvägen hade världsspelare och en bunt landslagsspelare av båda könen, inredde föreningen en bordtennislokal i Aspudden, "Kryckan" kallad efter kvartersnamnet. Det var en gammal biograf som byggdes om. Den var öppen - och nyttjad - dygnet runt. Ryktet spred sig om detta bordtennis-Mecca och spelare från många länder, till och med från Sydamerika, anslöt för träning. Träningsspråket var engelska. Faktum är att J-O/Äpplet-eran också fostrade tränare. Ett flertal blev förbundskaptener, inte bara i Sverige, utom till och med i länder som Japan och England. Hetluften i "Kryckan" var säkert också välgörande för dessa.


Simning
2020-05-23 09:40

Michelle - två helsidor i DN
Allt är förändrat. Tävling efter tävling, mästerskap efter mästerskap ställs in. Först kom stora chocken, sedan acceptans. En viss nytta har Michele av att hon missade hela 2018 på grund av skada. Hon vet hur det är, när inget blir som man hoppas. När beskedet kom om att OS ställs in, skapade tränaren Johan Wallberg en ny plan. Michelle skulle köra vidare tio veckor och då extra fokusera på att bli starkare. Ett konkret mål som är märbart. Fram till Midsommar blir det med träningsgänget i Eriksdalsbadet åtta simpass i veckan plus träning på terra firma. Hon har känt hur formen kommer. Litet frusterande att inte få visa det på tävling. En viss oväntan, men Michelle Coleman har inte tappat sugen.