sparvagenidrott@hotmail.com
Friidrott
2020-03-24 13:36

RF-bossen - hävda force majeure
"Arrangörerna borde hävda force majeure  för att undkomma återbetalning av anmälningsavgifter, annars kommer inte loppen att överleva". RF:s ordförande Björn Eriksson menar att deltagarna i inställda och uppskjutna lopp typ Göteborgsvarvet borde ställa sig solidariska och inte kräva inbetalda anmälningsavgifter tillbaka. Då går de i konkurs.


Alliansföreningen
2020-03-22 10:43

Spårvägen blir Alliansförening
Vid Spårvägen huvudförenings årsmöte den 19 mars för 30 år sedan, 1991, togs det första beslutet om att omvandla Spårvägens GoIF till en Alliansförening. Det krävdes enligt stadgarna ett extra årsmöte för att beslutet skulle äga giltighet och det genomfördes den 10 juni. Beslutet innebar att Spårvägen från den 1 juli 1991 övergick till att vara en alliansförening. Alla sektioner blev självständiga föreningar med eget administrativt, ekonomiskt och juridiskt ansvar. Men det första spadtaget togs på Hotell Eskilstuna den 25-26 januari, där sektionerna samlades och en arbetsgrupp utsågs. Ett personligt minne från konferensen är att det vid middagen på kvällen spelade en bra dansorkester och att kassören i brottning och ordföranden i friidrott bildade ett danspar som hade kunnat vinna vilken danstävling som helst.


Friidrott
2020-03-22 09:46

Dubbel armlängds avstånd
I går, lördag, arrangerades en diskustävling i Växjö med nio deltagare, sex män, tre kvinnor. Fem plusgrader, sol och klarblå himmel, men besvärande vind. Daniel Ståhl nöjde sig med att agera publik, men i klassen för kvinnor blev det dubbelt Spårvägen. Den lätta 1-kilosdiskusen var svår att hantera i den hårda vinden, men Emma Ljungberg nådde ändå över 50 m, 50.07. Tvåan Daniella Persson fick till 47.62. -Så länge det inte kommer nya rekommendationer om smittan så finns möjligheten att arrangera denna typ av tävlingar med få deltagare. Detta särskilt om alla deltagare går med armarna utsträckta, så kommer man knappast medtävlade närmare än 3 meter. Diskuskastare plägar ha långa arnar.


Friidrott
2020-03-21 09:30

Gamla pärlor
Spårvägens i ordningen nionde SM-guld erövrades 1942 under brinnande krig för i precis underkant 80 år sedan. Det var vid SM i terränglöpning där Spårvägen satte ett svårslaget rekord. I lagtävlingen 8 km beräknades lagens resultat efter de individuella placeringarna. Spårvägens löpare kom etta, tvåa och fyra. Det vill säga 7 placeringspoäng. Tvåa kom Dala Floda med 17. Gunnar Bratt vann, Gösta Östbrink kom tvåa och Gösta Pettersson (Tegerholm) fyra. Bratt fick alltså två guld, lag och individuellt. Mästerskapet gick den 10 maj i Karlstad. Enligt DN i strålande Karlstaväder med sol och värme i luften.


Tennis
2020-03-20 10:58

Verksamhet med begränsningar
Tennisklubben fortsätter sin träningsverksamhet för alla åldrar, men man har skapat vissa begränsande regler. I grunden ser man en meningsfull sysslsättning som skapar glädje i en tid som många känner oro inför. Årsmötet kommer att flyttas framåt liksom KM.


Simning
2020-03-19 20:40

Orolig Ulrika
Simlandslagets förbundskapten, Ulrika Sandmark, med simrötter och simfötter i Spårvägen, står inför problem med inställda tävlingar inte minst när det gäller kval för OS i juli -om det nu blir något OS. Hemma-arrangemanget Swim Open var tänkt som kvaltävling, men är inställd. Sista kvalchansen är Sim-EM i Budapest 11-17 maj, men där är ännu inga beslut tagna. I väntan på besked tränar simmarna på Nationella elitcentret i Eriksdalsbadet. Där ingår Spårvägens Michelle Coleman. Många tänkta OS-motståndare i andra länder har inte tillgång till bassängträning. Och om Eriksdalsbadet stänger? Riddarfjärden, nja knappast. Den omfattande simverksamheten som Spårvägen har i Västerort fortsätter tills vidare, men hänger förmodligen på en skör tråd. Det är tätt mellan buden.


Friidrott
2020-03-19 20:27

Träning - tävling - arrangemang
Spårvägens friidrottare har möjligheten och har uppmanats att träna utomhus, individuellt eller i mindre träningsgrupper. Ett antal träningsläger i sydligare nejder under Påsk är inställda. Kinkigare med tävlingar. Redan är flera sådana inställda och fler lär det bli. Den ekonomiska grunden för klubben ligger i arrangemangen i Stockholm Marathon-organisationen. Redan har ett lopp med 5000 anmälda ställts in. Närmast i faroszonen ligger Vår Ruset med 100.000 kvinnor i lopp landet runt. Och Stockhlm Marathon den 30 maj? Tja, man kan inte vänta hur länge som helst om man bedömer att loppet måste ställas in.


Bordtennis
2020-03-19 15:28

Lyset släkt och ytterdörren låst
Stockholms Bordtennisförbund har beslutat att avsluta distriktsserierna. Tabellställningen den 16 mars gäller som sluttabell. Detta har medfört att Spårvägens Bordtennis pausat sin verksamhet, hallen i Midsommarkransen är stängd. Redan tidigare hade Spårvägens Veteran-BTK avbrutit sin verksamhet då man betraktar sig som en riskgrupp.


Alliansföreningen
2020-03-18 16:25

Permittera sa Bill - reducera sa Bull.
Flera av spårvägsföreningarna har anställd personal som sköter kurser/skolor. Om dessa tvingas ställas in står föreningarna inför hotet att behöva säga upp personal. Det är en kinkig fråga för om/när verksamheten sedan åter kommer igång igen har man gått minste om kunniga medarbetare. Alliansens ordförande, Anders Johrén, informerar om att med de insatser som staten presenterat så finns mycket att göra för att sänka kostnaderna och behålla personalen under krisen. Permitteringar: jobba 40 %, få 7,5 % lägre lön, men arbetsgivaren sparar 53 % av personalkostnaden. Hela den kostnaden kan sedan skjutas fram i tre månader då personalskatt och arbetsgivaravgifter kan skjutas så länge. Observera att dessutom kommer LOK-bidrag att betalas ut, även om man inte kan ha någon verksamhet.


Alliansföreningen
2020-03-18 13:35

Det hände i Spårvägen 1990
(Utdrag ur Lars G. Lindströms jubileumsskrift Spårvägen 100 år 1919-2019).

Efter 11 år som huvudstyrelsens ordförande lämnar Birger Rosell över klubben och klubban till vice ordföranden Ingemar Berg. Fyra av föreningens stora elefanter går ur tiden. Mångårige tidigare ordföranden Nils Wulcan, en av Spårvägens främsta ledare på 1930 och -40-talen. Evert "Palle" Pahlén under många år anställd som idrottskonsulent, papperskvarn och ryggrad i hela föreningens verksamhet, Valle Jansson mångårig ordförande i handboll och den perfekte klubbmästaren i huvudstyrelsen och den som drog igång den första bingoverksamheten i Blåsut, Sven "Långa Frasse" Franzén legendar inom friidrotten, landslagstränare och med sin starka stämma en av de roligaste människor man kan tänka sig.  Trafikbolagets VD Leif Axén inviger den nya hallen tillbyggd SL Sporthall, "Viktigt för vår personal och ett tillskott för Spårvägens GoIF". Huvudstyrelsn tar ett beslut om att bygga en ny tennishall i Kärrtorp för 5 miljoner. Samtidigt stakas en ny kurs ut med minskade intäkter på grund av ändrade bingoregler där fler föreningar får dela på intäkterna från våra hallar. Med tiden kom 204 föreningar att få del av kakan från "kronjuvelen" Kungshallen. Till Årets ledare koras fotbollens Jan-Erik Kjellberg och Hans-Åke Sterner. Laget i div 1 kom fyra efter Sundsvall, Vasalund och BP.


«  001  002  003  004  005  006  007  »